(( آثار مصر الفرعونية 2011 ))
اهلاً ومرحباً بكم فى منتداكم
(( آثار مصر الفرعونية 2011 ))
()() زمـــــن التغــــيير ()() فـــى مصـــر2011 ()()
(( آثار مصر الفرعونية 2011 ))
اهلاً ومرحباً بكم فى منتداكم
(( آثار مصر الفرعونية 2011 ))
()() زمـــــن التغــــيير ()() فـــى مصـــر2011 ()()
(( آثار مصر الفرعونية 2011 ))
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


(( آثـارمـصـرالـفـرعـونـيـة 2011 ))
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 *سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



عدد المساهمات : 145
تاريخ التسجيل : 24/12/2010

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  Empty
مُساهمةموضوع: *سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من    *سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  Icon_minitimeالثلاثاء أبريل 12, 2011 7:36 am

كله النهارده اسكندراني و اكلات جديده يمكن اول مره تسمعوها

الكشك الاحمر بالجمبري الخطيييير

و السمك البلطي بالدمعه الرووووعه

و غيره كتييييير يالا قربوا و نبتدي وصفه وصفه
الاول حنجيب خضره كتير تقطعيهم و تحضيرهم في مصفاه علشان ناخد منه في الاكل

(كسبره و بقدونس و شبت و كرفس )

تاني حاجه نحضر شويه توم كده حلوين علي اد الكميه (و السمك يحب التوم ) و نضرب معاهم ملح و فلفل و كمون و بهارات سمك لو موجوده


السمك البلطي بالدمعه

ادي السمك الحلو اخترناه

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007399213256

و في الطاسه قليناه بعد ما تبلناه بدقيه التوم اللي فوق من جوه كويس و بعدين الدقيق

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007400258892

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007400831672

لعمل الدمعه (حضري صينيه في من التوم اللي دقيناه و شويه زيت و اول ما ريحته تطلع نحط معلقتين تلاته خل و بعدين معلقتين صلصه زي الفته بالظبط )و اول ما تغلي اقفلي النار و رصي البلطي فيه و يا سلام لو فلفل حامي او شطه فوق الوش و غطي الصينيه و سيبيها شويه تاخد من طعم الدمعه



ننضف ضهر الجمبري كويس و نتبله من دقيه التوم و معاهم بصل كتير حلقات و فلفل رومي و طماطم حلقات و ندعك كل ده مع بعض كويس و نرص الجمبري و عليه الخلطه من فوق و من تحت و تدخل الفرن من غير مايه في الرف اللي في الوسط

نحضر بقي علبه ماسترده انا كان عندي نصها
نملا النص الباقي زيت و رجي جاااااامد و بعد ربع ساعه كده ابتدي رشي فوق الجمبري حتلاقي ريحته تحفه و ممكن فحمه مولعه في الاخر لو عايزه و دي الصور



*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007405887747

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007406989493


الكابوريا المشويه في الفرن
نفس طريقه الجمبري بالظبط (في ناس بتحب تفتحها و تحشيها بنفس الخلطه اللي فوق لكن انا بحبها زي ما هي بصراحه )

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007409567192

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007409991466

ماحدش يسالني علي حجم الكابوريا هههه مش بقولكوا اسكندراني بقي *سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  Mood4


في جمبري بقشره صغير ده بنجيبه للكشك و الرز
بنقشره و ناخد القشر بتاعه نغليه في مايه (و خدي بقي التكه الفظييييعه دي )


نحط بصل مبشور و توم بملح و فلفل و كمون و الجمبري و معلقتين صلصه و كوبايتين مايه او اكتر لو كميه الجمبري كتير

يغلي علي النار لحد ما يستوي الجمبري كويس

و نحضر كوبايتين مايه مدوب فيهم كوبايه دقيق و نحطهم علي الجمبري ووهدي النار 3 دقايق

و نعمل بصله مبشوره في معلقتين سمنه و لما تصفر بس نحطهم علي الكشك و يقدم في الاطباق

مش قادره اقولكم بيبقي طعمه ايه جربوووووه انتم و قولولي


*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007413727431

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007414035651

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007414315177

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007414544949

طاجن السبيط الرهييييييب

نغسل السبيط كويس بالملح

و نحضر بصله مبشوره نصفرها علي النار و نضيف التوم اللي بملح و فلفل و كمون و بعدين مكعبات طماطم او مضروبه في الخلاط و كوبايه خضره تقريبا من اللي قطعناهم في الاول

و تغلي غلوتين نضيف السبيط و الفلفل الحامي و ندخله يكمل سواه في الفرن و يحمر


*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007416582755

السبيط المقلي

بعد غسل السبيط نضرب بيضه و نضيف معلقه توم كبيره من دقيه التوم اللي بالكمون و نضربهم سوا مع شويه لبن و 3 معالق دقيق

نسيبه منقوع ساعه و نطلعه في دقيق غزير و نقليه


*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007418432297

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007418745340

الرز بالجمبري (حنضيفله مايه قشر الجمبري و شووووفي الريحه حتبقي عامله ازاي )

نحمر بصله و لما تبقي بني فاتح مش غامقه نضيف الجمبري و مكعبات الطماطم و الفلفل الرومي و ملح و فلفل و كمون و كسبره ناشفه و نضيف مايه قشر الجمبري و نسيبه شويه لمايستوي الجمبري و نضيف الرز و لما يغلي نوطي عليه و خلاااااص

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007421546302


السمك بالبطاطس في الفرن
نقطع حلقات بطاطس رفيعه
و نحضر بصل مبشور و معلقتين توم بملح و فلفل و كمون و كسبره ناشفه و طماطم مكعبات و كوبايه خضره و ربع كوبايه زيت و نخلطهم كويس
و نتبل بيهم السمك من جوه و بره و البطاطس

نرص البطاطس بالتتبيله و عليها السمك و فلفل رومي حلقات و طماطم حلقات و في الفرن مع كوبايه مايه او اتنين حسب الكميه

و نطلعها لما وشها يحمر شويه



*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007426764042

و ده طبق السلطه و انا بعمله دريسنج لوحده عباره عن

ملح و كمون و كسبره ناشفه و مسطرده و بصل حلقات و شويه بهارات و معلقه توم من خلطتنا اللي فوق و ليمون و خل و ريحان و شويه خضره


*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007427317512
رد: سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من cattycatty
[center]*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007432441449

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007432835754

و دي سلطه الطحينه طبعا لازم مع السمك و انا بفكها بمايه سخنه علشان تتفك بسرعه و بضيفلها معلقه زبادي

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007433706726

دي صور من السفره و العزومه كانت عند والدتي ربنا يبارك لنا فيها

معلش الكاميرا مش جايبه كل الجوانب ههههه


*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007434603892

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007434974517

*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من  13007435665528

و انتهت العزومه بحمد الله

و انا تعبت اوي في الموضوع مش حقولكوا بقي علي التقيييم

احنا اصحاب و فاهمين ههههههههههه

و ان شاء الله يكون القادم اجمل

تابعونيييييييييييي

[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elkelany2010.3oloum.com
 
*سمك♥جمبري♥كابوريا♥طاجن سبيط♥كشك احمر♥سمك بالدمعه♥كله اسكندراني من
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
(( آثار مصر الفرعونية 2011 )) :: (منتديات الطبخ المصرى) :: منتدى وصفات الطبخ-
انتقل الى: